Sessam.se | Länkarkiv och Artikelkatalog  - Article Details
STATISTIK
  • Aktiva Länkar: 528
  • Väntande Länkar: 4
  • Länkar Idag: 0
  • Antal Artiklar: 39
  • Antal Kategorier: 20
  • Under Kategorier: 214

Högtalare och headsets hittar ni här

Skapades: July 25, 2013 01:35:56 PM
Författare:
Kategori: Butiker och Shopping: Elektronik
Behöver ni bättre ljud på kontoret, när ni spelar dator? Eller helt enkelt när ni går runt och lyssnar på musik.Då behöver ni en högtalare. En högtalare är en komponent som omvandlar elektrisk energi till ljud och används i tv apparater, radio och hörlurar mm.Olika typer av element.En högtalare har oftast elektrodynamiska högtalarelement. De är enkla, robusta och ger bra effekt. Däremot är det en gammal teknik som skapades på 1800-talet.

Högtalarlådor

Den vanligaste principen är en sluten låda.Det finns även andra tekniker som basreflexlådan, hornsystem, ljusledningshögtalare och pelarhögtalare

Dämpning i högtalarlådor

Dämpningen som används i högtalarlådor används för att dämpa stående vågor i lådan, såväl som bidra till adiabatisk kompression och expansion.Ska ni även köpa högtalare, så finns det många trevliga varumärken med alla olika högtalarlådor.De stora varumärkena som gör högtalare är bla: Bang & Olusen, Canton, Klipsch, Yamaha, JBL och Sony.

Headsets

Det finns nu även fler sorters olika högtalare som kommit de senaste åren. Det är trådlösa högtalare, golvhögtalare med mer. Detsamma gäller headsets. Där det finns olika sorts headsets för anslutning till bordstelefoner, mobiltelefoner & PC mm.Populära varumärken bland headsets är bla: Jabra, Chameleon, Daily, Blue, Plantronics, Emotion, Senheiser, Apple, Flex, Peltor, Cardo Scala, Nokia och HTC. Allt detta kan köpas på Internet :)

Röstning:

Rösta på artiklen:  
 
Medeltal: 1 (1 Röster)

Kommentarer:

Inga kommentarer än.

Lämna kommentar:

Bildkod

*Skriv in koden som visas ovanför:  

ARTIKLAR
Politiska händelser 2020
Det politiska spänningsläget i västvärlden stramas åt allt mer, och klyftorna mellan de politiska blocken blir allt större. Samtidigt står världen inför flera politiska vägskäl som utlovar stor dramatik under året.