Sessam.se | Länkarkiv och Artikelkatalog  - Article Details
STATISTIK
  • Aktiva Länkar: 528
  • Väntande Länkar: 1
  • Länkar Idag: 0
  • Antal Artiklar: 37
  • Antal Kategorier: 20
  • Under Kategorier: 214

Letar du efter ett lån på Internet

Skapades: May 05, 2008 10:44:45 PM
Författare: Ulf Bergqvist
Kategori: Ekonomi: Låna pengar

Letar du efter ett lån på Internet men tycker att det är svårt att jämföra de olika lånen? Det är inte så konstigt i så fall. Internet bankerna och långivarna online tävlar ständigt om de blivande kunderna och när de skriver om sina erbjudanden om olika internetlån så är det många gånger rörigt och krångligt. Tänk bara så många olika avgifter det finns för ett banklån: aviavgift, uppläggningsavgift, årsavgift, ränta, aviseringsavgift, fakturaavgift, ja listan kan göras lång.

Visste du att det finns ett riktigt bra knep för att bringa ordning i den här röran? Knepet gör att du mycket snabbt kan bedöma vilket av, låt oss säga 5 st. olika lån, som är billigast för dig.

Här kommer knepet! Bli inte förvirrad av alla de där avgifterna vi talade om nyss: aviavgift, uppläggningsavgift, årsavgift, ränta, aviseringsavgift, fakturaavgift, utan koncentrera dig istället på en enda sak först och främst: den effektiva räntan!

Om du inte redan känner till det så är den effektiva räntan alla dessa sammanlagda kostnaderna både ränta och avgifter för lånet. Tänk så mycket enklare det nu blir för dig. Du tittar på den effektiva räntan för de 5 st. lånen och du ser genast vilket av dem som har lägst effektiv ränta. Detta är det billigaste banklånet för dig. Du kanske kommer att märka att ett lån som hade något högre ränta ändå kommer att bli billigare än ett annat lån eftersom detta senare lån eller bolån har lägre avgifter och du slipper uppläggningsavgift.

Du kanske också märkt att en del långivare erbjuder dig att låna pengar räntefritt. Detta är vanligt när det gäller smslån på nätet. Det betyder givetvis inte att lånet är gratis. När en långivare erbjuder räntefrialån är det extra viktigt att du noga kontrollerar de olika avgifterna som är förbundna med lånet. Det kan faktiskt bli så att ett räntefritt lån kan bli dyrare.

Så när du letar efter billiga banklån på internet; ta alltid reda på vad den effektiva räntan blir för det lån du önskar ansöka om. På detta sätt kan du enkelt jämföra olika lån och krediter och i förväg veta exakt vilket banklån eller bolån som blir det billigaste lånet.


Röstning:

Rösta på artiklen:  
 
Medeltal: 1 (1 Röster)

Kommentarer:

Inga kommentarer än.

Lämna kommentar:

Bildkod

*Skriv in koden som visas ovanför:  

ARTIKLAR
De vanligaste misstagen nybörjare gör på blackjack
De vanligaste misstagen nybörjare gör på blackjack